Hardware Secrets Forums


Go Back   Hardware Secrets Forums > Miscellaneous > Content Comments



Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-26-2004, 09:26 AM   #1
Hardware Secrets Team
Administrator
 
Join Date Nov 2004
Posts: 5,576
Hardware Secrets Team is on a distinguished road

Default Transforming a Radeon 9500 into a Radeon 9700

There has been a new article posted.

Title: Transforming a Radeon 9500 into a Radeon 9700
URL: http://www.hardwaresecrets.com/article/49

Here's a snippet:
It is possible to transform your 3D video board based on the Radeon 9500 chip from ATI into a Radeon 9700 through a small modification of a resistor on the video processor ...

Comments on this article are welcome.
Hardware Secrets Team is offline   Reply With Quote
new Sponsored Links

Old 02-13-2007, 10:58 AM   #2
bayronrock
Junior Member
 
Join Date Jan 2007
Posts: 3
bayronrock is on a distinguished road

Default

Quote:
It is very important to notice that only the Radeon 9500 models that have 128 MB of 256-bit DDR-SDRAM memory may be modified. Inferior models, having 64 MB or 128-bit memories, do not allow their transformation into a Radeon 9700.
How do you say that, if doesnt exist 9500 with 256 bandwidth in the market (i think so). At least that say in your table of chips of Ati in Nvidia .

I have a powercolor 9550 i dont know if i can do this.

?????

Last edited by bayronrock; 02-01-2008 at 06:46 PM.
bayronrock is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2007, 01:04 AM   #3
reidy-
Senior Member
 
Join Date Dec 2006
Posts: 367
reidy- is on a distinguished road

Default

If you want to mod the 9550 then you need the omega driver's and it will attempt to soft mod the card to open the extra 4 pipelines.

what card is it is it the 9550SE or the 9550?

,Reidy-
reidy- is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2007, 09:12 AM   #4
bayronrock
Junior Member
 
Join Date Jan 2007
Posts: 3
bayronrock is on a distinguished road

Default

my power color isnt SE.
core clock: 250mhz
mem clock: 200mhz or 400mzh
bandwidth: 128 bits

i dont know whats gonna happen, if i do this phisical change in the little pins, not being the memory bandwidth at 256bits like the tutorial says.

Quote:
reidy- If you want to mod the 9550 then you need the omega driver's and it will attempt to soft mod the card to open the extra 4 pipelines.
i never heard that of open extra pipelines, my 9550 just have 4 pipelines

Last edited by bayronrock; 02-01-2008 at 06:48 PM.
bayronrock is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2007, 12:41 PM   #5
reidy-
Senior Member
 
Join Date Dec 2006
Posts: 367
reidy- is on a distinguished road

Default

right first off no you cannot' 'mod' you'r graphics card


by transforming you'r card from a 9500 to a 9700 you are unlocking extra pixel pipelines thats what I was talking about anyway,



to speed up you'r card:
1) Use ATI omega drivers (Google it)

2) use this to overclock you'r card

http://www.techpowerup.com/atitool/
reidy- is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2007, 08:12 AM   #6
bayronrock
Junior Member
 
Join Date Jan 2007
Posts: 3
bayronrock is on a distinguished road

Default

i was overclocking my gpu.
core: 400mzh
memos: 230mmzh

but i hate to have to run atitool. i tried to change the bios for a 9600 but i cant. always say error writing bios or somelike this.

Last edited by bayronrock; 02-01-2008 at 06:52 PM.
bayronrock is offline   Reply With Quote
new Sponsored Links

Reply

Share This Thread

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 10:42 PM.


vBulletin Security provided by vBSecurity (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. ()
2004-12, Hardware Secrets, LLC. All rights reserved.